GSX-R1000 RA

Suzuki GSX-R1000RA Ju mer du tittar på Suzuki GSX-R 1000, desto mer kommer du inse att skönhet har många former. Fullsmetad med teknik som är hämtad, förfinad, och bantestad under utvecklingen av MotoGP-maskinen GSX-RR, bevisar GSX-R1000 att skönhet är mycket mer än det du ser på ytan. Suzuki GSX-R1000RA är ”special edition”-versionen av GSX-R1000A.

I grund och botten är Suzuki GSX-R1000RA en GSX-R1000A som förädlats med extra godis i form av kurv-ABS, Quick-shift som erbjuder kopplingsfria upp- och nedväxlingar, och Suzuki Launch Control System som underlättar att få till snabb acceleration. Dessutom sitter en Showa BFF-lite stötdämpare på plats, tillsammans med den upp-och-ner-vända Showa BFF-framgaffeln, för optimal fjädringsprestanda. Vidare är batteriet av lågviktsmodell.

Det har gått tre decennier, med mer än en miljon exemplar sålda, sedan GSX-R föddes. Och ett och ett halvt decennium har redan förflutit sedan den första GSX-R1000 förvandlade sporthojsklassen för evigt. Nu är det dags för 2017 års GSX-R1000 att omdefiniera vad det innebär att vara kungen av sportmotorcyklar.

Skapad från samma DNA som våra MotoGP-maskiner, bygger Suzuki GSX-R1000RA i högst grad på Suzukis racingkompetens. Utrustad med ABS-bromsar är modellen redo att återta dess status och åter igen äga racebanorna runt om i världen – Suzuki GSX-R1000 ”Own the Racetrack”.

Motorn är en radfyra på 999.8 kubikcentimeter, med 76.0 mm x 55.1 mm borrning och slag som ger optimal gasrespons över hela varvtalsregistret och bättre racingprestanda. Optimerade kamaxelprofiler för bästa racingpotential har utvecklats med hjälp av beprövad MotoGP-motorteknik. Den racebeprövade vridmomentbegränsande kopplingen bidrar till smidigare nedväxling och kurvtagning.

Chassit hos denna motorcykel bildar den lättaste, mest kompakta, mest aerodynamiska och mest lätthanterliga Suzuki GSX-R1000 någonsin. Monterad i den nya aluminiumramen är en helt ny motor som använder en exklusiv variabel ventilstyrning och Ride-by-Wire spjällhus för en bred spridning av effekten och jämn och exakt gasrespons.

Den sexaxliga gyromätenheten (IMU) håller koll på Suzuki GSX-R1000 på gatan eller banan för att hjälpa föraren att uppnå en extra nivå av körprestanda.

Framgaffeln från Showa är av modell Big Piston Front Forks (BPF) med en racebeprövad konstruktion som ger utmärkt respons och följsamhet, stabil drift, och låg vikt. De främre skivbromsarna är utrustade med radialmonterade Brembo fyrkolvs bromsok.
Den lätta och kompakta Twin Spar aluminiumramen är tillverkad av fem gjutna sektioner. Den kompakta motorn möjliggör kort hjulbas och lång svingarm vilket bland annat bidrar till förbättrad kurvtagning. Den välvda svingarmen av aluminium består av tre gjutgods medan bakramen är gjuten i ett stycke.
Elektroniskt styrd styrdämpare ger lättare styrning vid lägre hastigheter och gott om dämpningskraft i högre hastighet.

Kungen av sportmotorcyklar är tillbaka, buga dig för kungen…

•Beroende på underlagets förhållande, såsom våta, hala eller ojämna vägar, kan bromssträckan för ett ABS-utrustat fordon vara längre än för ett fordon som inte är utrustad med ABS. ABS kan inte förhindra hjulsladd vid bromsning i kurvor. Vänligen kör försiktigt och var inte överdrivet beroende av ABS.

Specifikationer:

Motor Vätskekyld DOHC, 4-cylindrig
Borr x Slag mm 74.5 x 57.3
Slagvolym (cm³)(cc) 999
Effekt kw(hk)/varv 149(202)/13.200
Vridmoment Nm/varv 118/10.800
Kompression 13.2:1
Bränslesystem Insprutning
Transmission 6 växlar
Hjulbas mm 1410
Längd mm 2075
Bredd mm 710
Sitthöjd mm 825
Markfrigång mm 130
Fjädring fram Inverterad teleskopisk, oljedämpad, fullt justerbar
Fjädring bak Länktyp, oljedämpad, fullt justerbar
Broms fram Två 320 mm skivor, fyrkolvsok
Broms bak 220 mm skiva, enkolvsok
Däck fram 120/70ZR-17M/C
Däck bak 190/55ZR-17M/C
Tankvolym L 16
Vikt (fulltankad & körklar) 203kg

 

Nyhetsbrev | Prenumerera på oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Vi ger dig exklusiva erbjudande, provkörningar & värdecheckar. Du får alla nyheter först in i din e-post. Vi ger dig dessutom förtur på provkörningar. Passa på att bli prenumerant idag.