GDPR & Integritetspolicy

 

GDPR & IntegritetspolicyDina personuppgifter
Denna informationen uppdaterades senast 2018-08-27

Automästarna i Östergötland AB
Hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter
För oss är det viktigt att du som besökare och kund känner dig trygg när du handlar hos oss. Här kan du läsa om hur vi skyddar, hanterar och använder personuppgifter.

I och med den nya dataskyddslagen, GDPR, som trädde i kraft den 25 maj har vi uppdaterat vårt sätt att hantera personuppgifter samt gjort det ännu tydligare för dig i
vilket syfte vi sparar och använder kunddata. GDPR står för General Data Protection Regulation och ersätter den svenska personuppgiftslagen. För dig som kund innebär
det att dina personuppgifter får ett ännu starkare skydd och att du får mer kontroll över hur dina personuppgifter används.

Vad vi sparar och varför
De uppgifter vi har om dig är de uppgifter vi får när du besöker vår webbplats och när du köper produkter hos oss. Vi sparar information om vad du klickar på, vad du lägger i
kundvagnen och vad du handlar.

När du handlar hos oss sparar vi förnamn och efternamn, din adress, ditt telefonnummer, din e-postadress och det kundnummer du har hos oss.

Våra betalpartner Visa, Mastercard, Payson och Klarna samlar in betalningsinformation och hanterar den helt enligt GDPR-regelverket som behövs för att kunna bedöma din kreditvärdighet.
Läs hur våra betalpartners hanterar din information.

För att kunna skicka digital information till dig om din order i form av orderbekräftelse och sms-aviseringar, sparar vi din e-postadress och ditt telefonnummer.
Din adress behöver vi för att kunna leverera ditt paket på bästa sätt. De personuppgifter vi får i samband med köp sparas också för eventuell framtida support, reklamationer och garantier.

Marknadsföring och Analys data: Vi använder dina uppgifter för vår marknadsföring och analys för dina köp- och klickhistorik. Analysen ligger sedan till grund för vilka produkter vi köper in,
vilka kampanjer och erbjudanden vi tar fram, vilken digital kommunikation du nås av och hur vi riktar vår externa annonsering. Insikterna används även i arbetet med vårt leveranserbjudande
samt hur vi utvecklar vårt företag och vår webbplats.

Tiden då vi sparar din personuppgifter
Personuppgifter sparas under den tid det finns en pågående användarrelation samt i enlighet med lämnat samtycke. Vi behandlar inte kunddata som är äldre än 24 månader.
Vill säga upp ditt samtycke angående exempelvis digital kommunikation i form av nyhetsbrev och sms är du alltid varmt välkommen att höra av dig till oss så tar vi bort dina personuppgifter direkt.
Vill du inte längre ta emot nyhetsbrev från oss kan du även avregistrera dig via länk direkt i nyhetsbrevet, för att avregistrera dig i vår kunddatabas så skickar du e-post till oss via formulär.
Fråga intresse anmälan.

Information om hur du och andra besökare navigerar på vår webbplats och hittar till oss samlar vi in via Google Analytics och Google Search Console, den datan sparas sedan i 24 månader.

Så skyddar vi dina personuppgifter
När du ger ifrån dig uppgifter om dig själv i samband med köp ska du alltid kunna vara trygg med att vi hanterar dina personuppgifter på ett säkert sätt. Känslig information såsom kontokortsnummer
skickas alltid krypterat (SSL) för att utomstående inte ska kunna komma åt informationen. Informationen lagras inte av oss på Automästarna utan skickas endast vidare till våra betalpartners.

Det är ytterst sällsynt men om ett dataintrång skulle inträffa har vi tydliga och konkret utarbetade rutiner för hur vi hanterar det för att du inte ska få någon skada personligen. Du som kund kan
också vara lugn med att om något skulle inträffa kommer du självklart att bli informerad.

Dina rättigheter
Du har alltid rätt till att när som helst få ett utdrag på vilken information vi har om dig och få veta hur samt i vilket syfte personuppgifterna används. Skulle du inte vara enig med hur vi använder
dina personuppgifter har du rätt till att göra invändningar samt ta tillbaka ditt samtycke. Du har också rätt att begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Du är varmt välkommen att
kontakta vår kundservice för att få svar på frågor och funderingar kring dina personuppgifter. Vår kundservice når du på Automästarna formulär Kundservcie eller telefon: 011 - 10 50 40.

Automästarna i Östergötland AB - Din leverantör av Service för Bil | MC | Husbilar | ATV och försäljning av Nya motorcyklar | Mopeder | ATV.
När du handlar hos Automästarna i Östergötland AB hanteras dina personuppgifter enligt vår policy för behandling av personuppgifter.