Volvo automatlåda

Bäste Volvo ägare!


Checklista för att motverka haveri av din automatlåda:

1: Serva din automatlåda kontinuerligt med ny ATF olja.

2: Använda en ATF olja med hög kvalitet. (Som rekommenderas eller motsvarar tillverkarens parametrar.)

3: Använda en modern teknik med spolning av ATF oljan.

4: Kontrollera automatlådans olja samtidigt som vanlig service utförs.

 

Viktigt information om Automatlådor.

Det som avgör om din automatväxellåda ska få ett långt och bekymmer fritt liv så behövs det underhåll med täta oljebyte på atf olja till din automatlåda. Att kontinuerligt spola automatlådan med ny atf olja är avgörande för livslängden på din bils automatlåda. Vi rekommenderar 6000 mil intervaller. 


Det ska vara problemfritt att köra sin bil. Verkligheten kan vara något helt annat.

Att köra en Volvo automatbil i god kondition är både behagligt och skön komfort. Att vårda sin bil, och sköta om motor samt automatlåda gör att du får många fina mil med din bil. Det förlänger livslängden på automatlådan avsevärt.  

Servar du inte automatlådan kontinuerligt så kommer du att få problem med den. Det är bara en tidsfråga om när. Har du redan fått problem med din automatlåda? 

Lugn vi kan hjälpa till och få din automatlåda att må bättre. För dig som är bilägare med en automatväxellåda så har vi viktig information att berätta vare sig du har problem med din automatlåda eller om din bils automatväxellåda fungerar bra just idag. 

Det viktigaste du ska göra är att börja serva den regelbundet med ny ATF olja av hög kvalitet och som motsvarar den olja som bilen levererades med när den var ny. 

 

Vad är det som gör att automatlådan oftast börjar krångla?

En modern bil med automatlåda har mängder av elektronik, ett ventilpaket med små ventiler som ska öppna och stänga igenom oljekanaler, när oljan blir utsatt för hög värme, hög belastning och växlande temperaturer så leder det till att oljans kvalitet försämras avsevärt. Det leder oftast till kärvande ventiler som antingen låser sig eller står helt öppna och ej kan stängas, då börjar automatlådan slira eller så slår den i växlarna. 

En annan orsak är att många som har automatbilar med större turbo diesel drar oftast med tungt släp ex: husvagn, hästkärror eller liknande. Det gör att automatlådan får jobba extremt hårt och som sedan leder till en olja med försämrade egenskaper. Vilket leder till att komponenterna, ventilerna blir utsatta. Till sist kommer problemen med automatlådan.


Vill du betala 65.000 kr eller 6000 kr?

ATF Spolning med ny olja till din automatlåda.

Vanligtvis kan det kosta upp till 65.000kr att byta en defekt utbytes automatlåda inkl arbetskostnad för demontering och montering. Men det finns ett annat alternativ som många gånger fungerar utmärkt. Vilket innebär att vi spolar hela systemet med en ATF spolmaskin så att din bils växellåda får ny färsk olja. Det finns flera olika varianter av automatlådor. Vi utför oljeservice på de flesta automatlådorna.

Hela processen med ATF spolning av automatlådan:
Vi börjar med att provköra din bil om det är möjligt, har du en defekt bil som ej går att köra med så börjar vi istället med att utföra diagnostik test. Där vi läser av bilens fel. När vi läst av felen och konstaterar att det är möjligt att åtgärda med en spolning så använder vi oss av en modern ATF spolmaskin.

ATF spolning utförs med anordning som vi kopplar på bilens automatlåda och oljekylare. Vi kör sedan in ny olja i automatlådan och låter det cirkulera in ny olja i automatlådan och den gamla oljan pumpas ur bilens oljekylare. När sedan ATF maskinen visar att bilens automatlåda har helt färsk olja så avslutas processen. Därefter kör vi automatlådan varm och mäter av oljenivån.

Vi kopplar sedan upp diagnostik utrustningen och programmerar automatlådan samt återställer oljenivån och adaption av automatlådan utförs. Vi provkör sedan bilen tills den blir varm. Testar alla funktioner på automatlådan så att de är korrekt. En normal oljemängd vid spolning är mellan 12 – 16 liter ATF olja. I extremfall kan det bli upp till 20 liter.

 

Går det att spola en defekt automatlåda?
Ja det går att spola en defekt automatlåda med ATF spolning såvida det inte finns några elektroniska eller mekaniska komponenter som är såpass defekta att en spolning inte får igång funktionen på ventilpaketet. Vi får in bilar med defekta automatlådor varje vecka och vi lyckas oftast att åtgärda felet med endast spolning med ny ATF olja tillsammans med programmering och adaption av växellådan med våra diagnostik verktyg. Är det så att detta inte går att fixa så kan vi självklart reparera med nya komponenter eller utbyteslåda. Vi har stort kontaktnät i Sverige och övriga världen där vi får tag i komponenter till mycket bra priser vilket gör att vi kan hålla bästa tänkbara priser för att hålla ner kostnaderna vid reparation.

Börja med att kontakta oss på e-post eller telefon så kommer vi överens om hur vi ska lägga upp det hela. Tveka inte att ta kontakt med oss. Vi hjälper gärna till med att komma med råd och information. 

Ring oss nu för mer information och rådfrågning gällande din bil. Det går snabbt att även skicka e-post till oss. 
Ring: 013 - 10 50 40  | E-post - Fråga Automatlåda Volvo

 

Automästarna
Roxtorpsgatan 16B
582 73 Linköping

Ring oss på telefon: 013 – 10 50 40

E-post - Boka Service

Boka nu så får du 500kr rabatt 
Kampanjkod: Volvo-atf-2017
Uppge kampanjkod när du kontaktar oss. Så får du 500 kr i rabatt.
Kampanjrabatt gäller under hela Mars och April 2017 och är en förutsättning att du bokar in tid under dessa två månader.